Blog

In onze blog vind je actuele onderwerpen met betrekking tot de arbeidsmarkt, maak je kennis met uitzendkrachten en hun ervaring met Jobz-on. Geven wij je een kijkje achter de schermen en lees je handige tips en tricks die je verder kunnen helpen.

Even voorstellen: Marrit

Vanaf april is Marrit ons team komen versterken als stagiaire. Ze volgt de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlening op het Friesland College in Leeuwarden. Graag stellen wij Marrit aan je voor!

Werknemer van de maand: Jeroen

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Jeroen!

Hoe blijf je positief in corona tijd?

In een periode van een corona crisis die al veel te lang duurt, een avondklok die telkens maar weer verlengt wordt en de terrassen die voorlopig nog gesloten blijven, is het niet altijd even makkelijk om positief te blijven. De rek in deze situatie is er bij veel mensen nu wel uit. Hoe kun je dan toch nog positief blijven in deze tijd? Wij hebben een aantal tips voor je!

Werknemer van de maand: Joosefien

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Joosefien!

Werknemer van de maand: Fatima

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Fatima!

Drie vragen aan: Jeldau

In deze rubriek stellen wij ons iets beter aan je voor door om de beurt drie dezelfde vragen te beantwoorden. Deze keer: Jeldau

Werknemer van de maand: Patrick

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Patrick!

Werknemer van de maand: Vroni!

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Vroni!

Stage bij Jobz-on: Britt vertelt over haar stage

Afgelopen maanden heeft Britt bij ons stage gelopen. Voorraadbeheer, planningen, de eerste telefoonlijn en andere secretariële werkzaamheden, ze draaide haar hand er niet voor om! Britt vertelt hoe ze haar stageperiode heeft ervaren, wat ze allemaal heeft gedaan en hoe haar stage tijdens deze, toch wel gekke corona tijd, is verlopen.

Drie vragen aan: Marrit

In deze rubriek stellen wij ons iets beter aan je voor door om de beurt drie dezelfde vragen te beantwoorden. Deze keer: Marrit

Werknemer van de maand: Nicci

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Nicci!

Thuiswerken: zo creëer jij een fijne thuiswerkplek!

De maatregelen worden met de week scherper en thuiswerken lijkt eerder de norm dan een uitzondering op de regel. Wij delen graag een aantal tips voor het thuiswerken. Zo creëer jij een fijne thuiswerkplek!

Even voorstellen: Jantsje Rypma

Onze nieuwe collega Jantsje Rypma komt ons team versterken als consulent. Meer weten over Jantsje? Lees dan onze blog!

Werknemer van de maand: Peter

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Peter!

Werknemer van de maand: Angela

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Angela!

Werknemer van de maand: Melissa

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Melissa!

Werknemer van de maand: Thomas

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Thomas!

Even voorstellen: Britt Abma

Vanaf juni komt Britt bij ons stage lopen. Ze volgt de opleiding Office & Management Support en gaat aan de slag met secretariële werkzaamheden. Graag stellen wij Britt aan je voor!

Werknemer van de maand: Lolke

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Lolke!

Corona protocol

Wij vinden persoonlijke aandacht en contact erg belangrijk. We zijn dan ook erg blij dat het weer mogelijk is om persoonlijke intake gesprekken te voeren. Deze gaan natuurlijk wel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Werknemer van de maand: Lianne

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Lianne!

Werknemer van de maand: Wietze

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Wietze!

Even voorstellen: Arno Reekers

Vanaf maart is Arno Reekers ons team komen versterken. Hij gaat aan de slag als vestigingsmanager en zal samen met het team verantwoordelijk zijn voor het uitzenden. Arno zal dan ook veel zichtbaar zijn in de regio van Jobz-on. Graag stellen wij Arno aan je voor!

Werknemer van de maand: Jakob

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Jakob!

Werknemer van de maand: Roelof

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Roelof!

Werken via een uitzendbureau, hoe werkt dat?

Gemiddeld vindt 35% van alle werkzoekenden een baan via een uitzendbureau. Een groot gedeelte vindt zelfs een vaste baan via een uitzendbureau. Zo hebben er via ons in 2019 alleen al 67 mensen een vaste baan gevonden.

Even voorstellen: Megan Rienstra

Vanaf januari is Megan Rienstra ons team komen versterken. Ze gaat aan de slag als recruiter en opzoek naar de juiste match tussen opdrachtgever en werkzoekende. Graag stellen wij Megan aan je voor!

Werknemer van de maand: Bernard

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Bernard!

Werknemer van de maand: Rianne

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Rianne!

Werknemer van de maand: Jan

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Jan!

De ideale kandidaat, soms dichterbij dan je denkt.

Ben je hopeloos op zoek naar die ideale kandidaat? Stop met het jezelf onnodig moeilijk maken naar het vinden van de juiste kandidaat. Kijk eens verder dan alleen de perfecte cv en focus op de soft skills. Dit loont, echt waar!

Werknemer van de maand: vakantietoppers

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand hebben wij niet één, maar twaalf medewerkers!

Jobz-on doet mee met het Sneker Werkfestival!

Op zaterdag 28 september van 13:00 tot 16:00 wordt de bedrijfslocatie van Hoekstra Transport omgetoverd tot een Werkfestival. Sneker ondernemers stellen deze dag hun bedrijf open voor ieder die opzoek is naar werk, een stageplaats, zich wil oriënteren op ander werk of wil her- en omscholen.

Mederwerker Jobz-on in beeld: Manon

Jobz-on medewerkers zijn toegankelijk, flexibel en gedreven. No-nonsens en echte mouwopstropers die met veel plezier aan het werk zijn.

Werknemer van de maand: Tsjabbe

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Tsjabbe!

Vakantie? Zo laat je jouw werk thuis!

Het is eindelijk zo ver: de vakantie! Tijd om te ontspannen, bij te tanken en weer helemaal op te laden. Maar soms lukt het complete ontspannen toch niet helemaal.

Werknemer van de maand: Lars

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Lars!

De ideale baan?

Werk is voor veel mensen een groot onderdeel van het leven. Daarom is het ook zo belangrijk dat je doet wat je leuk vindt. Maar hoe weet je of jouw baan bij je past? En wat is de ideale baan? Bestaat de ideale baan eigenlijk wel? En als deze bestaat hoe vind je die dan?

Werknemer van de maand: Eeuwe

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Eeuwe!

Even voorstellen: Marrit Gonggrijp

Vanaf 6 mei komt Marrit Gonggrijp ons team versterken. Zij zal vanaf dan de uitzendkrachten administratie en de urenverwerking op zich nemen. Graag stellen wij Marrit alvast aan je voor!

Employer branding

Employer branding is een veelgenoemde term in de arbeidsmarkt momenteel. Goede employer branding zorgt er namelijk voor dat je als werkgever aantrekkelijk bent voor nieuwe werknemers. Maar wat is employer branding eigenlijk, wat zijn de voordelen hiervan en hoe zet je dit slim in als organisatie?

Werknemer van de maand: Amina

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Amina!

Krapte op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is in hoog tempo veranderd. Talent is schaars en veel werkgevers hebben moeite om nieuw personeel te vinden. Opvallend is dat er twee jaar geleden nog helemaal geen krapte op de arbeidsmarkt was. Het tekort neemt dus in een razend tempo toe. Maar hoe ontwikkelt dit zich verder?

Werknemer van de maand: Rikus

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerker via Jobz-on. Deze maand: Rikus!

Harry Piekema in Sneek voor ons vernieuwde kantoor!

Ter gelegenheid van de restyling en verbouwing van ons kantoor organiseerde wij een relatiedag. Harry Piekema, bekend als de populaire Albert Heijn-manager in commercials, gaf een interessante lezing over non-verbale communicatie.

Wat is werkgeluk?

Werkgeluk, het is veranderd in de afgelopen generaties. Waar vroeger een vast contract, zekerheid en een ‘oude dag vergoeding’ het helemaal was. Kiezen nu steeds meer mensen voor het hoogst haalbare: geluk.

Werknemer van de maand: Mariska

Elke maand vragen wij een van onze werknemers of zij iets willen vertellen over hun ervaring als medewerkers via Jobz-on. Deze maand: Mariska!

Cv tips & handvaten

Ben je op zoek naar werk? Dan is een cv een belangrijk onderdeel. Het doel van een cv is een goed overzicht geven van wat jij allemaal kan en wie jij bent. Een cv vertegenwoordigt jou, het is het eerste waar een werkgever naar kijkt.

Nieuw jaar, nieuw kantoor!

Een nieuw jaar, vol met kansen en mogelijkheden, en dit jaar voor ons ook met een nieuw kantoor!

Transformatie, inspiratie, transitie en innovatie

Mag ik even iets tegen je aanhouden? Niet meer dan een balletje opgooien zonder meteen processen te implementeren.

Succes? Vier het!

Onlangs hoorden we Wim Anker (Anker en Anker advocaten) zeggen: “Succes moet je vieren.

Ambacht. Uitstervend of springlevend?

Ambacht, volgens het woordenboek: ‘een handwerkvak dat vaak aanzienlijke vaardigheden vereist’. In deze snelle digitale wereld waarbij de kennis ogenschijnlijk voor het oprapen ligt hoor je de term niet veel meer.

De vierde P

Echt waar! Ze bestaan nog! Na de vijf P’s van de marketing (kent u ze nog?) zijn er ook de drie P’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (Profit, People en Planet).

Bouwvak: relikwie uit het verleden of noodzaak?

Een verschijnsel als de ‘bouwvak’-vakantie past daarom ogenschijnlijk niet meer in onze huidige maatschappij. Mensen worden opgelegd wanneer ze op vakantie moeten gaan, geheel tegen de trend in.

Het beloofde land

Nederland is gastvrij. Voor toeristen, maar ook voor asielzoekers en vluchtelingen. We zien mensonterende taferelen, hartverscheurende foto’s. En dat alleen maar omdat door het ‘het gillend gefluit’ mensen hals-over-de-kop huis en haard hebben moeten verlaten.

Zeg het met…

Een bos bloemen! Dat gebeurt ons niet iedere dag! Geen naam, geen afzender. Het helpen van mensen, of het nu werkzoekenden, werkgevers of ZZP’ers zijn, is ons vak. Maar om niet te weten wie de gulle gever van een dergelijke blijk van waardering is….

Koffie, gebak en acquisitie

Koude acquisitie is lastig en zeker niet onze specialiteit. Je bent één van de velen. En dat zijn we niet. Dat weten we zeker. Maar aan borstklopperij hebben we ook een hekel. Terwijl marketing en reclame wel iets zelfgenoegzaams in zich hebben. Jij zegt toch dat je de beste bent? Wat een dilemma… Volgens ons werkt het anders.

Persoonsvolgende Zorg

Wij hebben het over het ZZP-beleid van de regering. Er is geen touw aan vast te knopen. Omdat de beleidsmakers het zelf ook niet meer weten schuiven ze de strafmaatregelen voor zich uit. En van de politiek krijgen ze ook niet veel richtingsgevoel mee.

De invuldame

Vanochtend belde ik naar een klant. Ik kreeg de telefoniste. Ze noemde niet haar eigen naam maar alleen de naam van het bedrijf. Tenminste, ik veronderstel dat ze met de snel uitgesproken klanken de bedoeling had de firmanaam te noemen.

Spraakwater

Jobz-on is een moderne allround arbeidspartner die mee is gegroeid met de veranderde arbeidswereld. Zo helpen wij uitzendkrachten aan een passende baan, bieden wij een JobSwitch traject en exclusieve wervingskanalen voor bedrijven. Brengen wij naast uitzendkrachten ook ZZP'ers en bedrijven bij elkaar en ondersteunen we waar nodig op het gebied van arbeid.

Helle en Janet vissen graag.

Uitzendbureaus vissen vaak in dezelfde vijver, daarin zwemmen de werkzoekenden. Beet! Een kandidaat! Jammer, deze is al een keer aan de haak geslagen. Gooi maar weer terug! Vermoeiend, welke moeten we hebben? En waarom bijten ze niet? Aan ons haakje zit toch het lekkerste aas?