Werknemer van de maand: Tsjabbe

Waar werk je?
Ik ben werkzaam bij Office IT in Sneek.

Wat voor werk doe je daar?
Ik ben Systeembeheerder. Ik regel het systeembeheer van klanten op afstand en ik help de medewerkers van onze klanten met alledaagse computervragen. Deze vragen zijn erg uiteenlopend van: 'Mijn computer is vastgelopen', 'Ik kan geen verbinding krijgen met de netwerkschijf' tot 'Onze server is vastgelopen, wat nu?'. Een erg afwisselende baan, waarbij ik veel verschillende mensen telefonisch te woord sta.

Hoe vind jij jouw werk?
Mijn werk vind ik erg leuk. Dit komt vooral omdat geen dag hetzelfde is. Daarnaast word ik uitgedaagd om analytisch na te denken over problemen omdat deze nooit hetzelfde zijn en elk een ander aanpak nodig hebben.

Wat vind je het allerleukste?
Toch wel de afwisseling, en dat hierdoor geen enkele dag hetzelfde is. Ik houd van de variatie, anders ga ik mij vervelen. Daarnaast staat de techniek niet stil. De ontwikkelingen gaan zo snel dat er eigenlijk altijd wel weer iets is wat je kan ontdekken, waardoor mijn werk altijd leuk en uitdagend blijft.

Hoe ben je bij Jobz-on tercht gekomen?
Via Nick, een van de eigenaren van Office-IT. Office-IT had een vacature openstaan, waarvan Jobz-on de werving en selectie verzorgde. Nick stuurde mij door naar Jobz-on, waarna ik vrij snel aan het werk was als Systeembeheerder.

Hoe ervaar jij werken via Jobz-on?
Positief. Ik heb eigenlijk weinig contact met Jobz-on en heb vaak niet eens het idee dat ik via Jobz-on werk. In het begin heb ik een aantal keer contact gehad over mijn loonstrookje, maar verder kan ik zelfstandig mijn uren invoeren in een portaal. Mijn contract kon ik ondertekenen op afstand, dat vond ik ook erg gemakkelijk! Kort gezegd vind ik dat het goed geregeld is en verloopt de communicatie soepel.

Waar houd jij je naast je werk mee bezig?
Gamen en Netflix kijken. Oh en autorijden vind ik ook erg leuk! Het autorijden geeft mij een gevoel van vrijheid. Om mijn hoofd leeg te maken vind ik het heerlijk om soms gewoon even een stukje te rijden.

Heb jij nog tips voor mensen die op zoek zijn naar werk?
Blijven schrijven. Daarmee bedoel ik blijf solliciteren, ook op vacatures die je niet direct helemaal aanspreken maar wel interessant lijken. Dan komen de kansen vanzelf wel naar je toe. Misschien blijkt uit een gesprek wel dat dit toch een baan voor jou is.