Werknemer van de maand: Lolke

"Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat er zoveel persoonlijk aandacht zou zijn bij het zoeken van werk."

Waar werk je?
Ik werk als glasmonteur bij Vriesia Glas & kozijnen in Sneek.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Met mijn ervaringen van afgelopen halfjaar, de ambities die ik voor ogen had en de onzekere toekomst door de crisis waar we ons nu in bevinden, durf ik daar geen antwoord op te geven.

Hoe ben je bij Jobz-on terecht gekomen?
Via een kennis die een eigen bedrijf heeft (GJIZ/social media support). Zij heeft mij geadviseerd om eens te kijken naar de mogelijkheden die Jobz-on te bieden heeft.

Hoe ervaar jij het werken via Jobz-on?
Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat er zoveel persoonlijk aandacht zou zijn bij het zoeken van werk. Bij andere uitzendbureaus vul je een formulier in en dat is het dan. Daarna moet je wachten op een telefoontje of mailtje mocht er iets voor je zijn. Bij Jobz-on werd er direct gekeken naar de mogelijkheden om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen.

Hierbij werd er ook gevraagd en gekeken naar mijn persoonlijke wensen. Er was een bedrijf waar ik snel aan de slag kon, maar Manon dacht dat het voor mij beter was om ergens anders aan de slag te gaan. Een organisatie die beter aansluit bij mijn persoonlijkheid. En dat heeft goed uitgepakt!

"En ook heel belangrijk; blijf hoe dan ook positief!"

Waar houd jij je naast je werk mee bezig?
Voor de crisis was ik veel aan het fitnessen en beoefende ik een Israëlische zelfverdedigingssport (Krav Maga) bij MKKM in Leeuwarden. Buiten het sporten om geniet ik echt van de natuur en het wandelen met mijn twee Franse bulldogs.

Heb jij nog tips voor mensen die op zoek zijn naar werk?
Het zoeken naar werk is niet moeilijk, maar om daadwerkelijk een sollicitatie (mail) te sturen kan soms wel een drempel zijn. Zorg dat je een duidelijke en recente cv hebt en maak deze niet mooier dan het is. Je komt jezelf anders echt een keer tegen...

En ook heel belangrijk; blijf hoe dan ook positief! Ook al voldoe je aan alle eisen en de gevraagde ervaring, dan kan je alsnog afgewezen worden (dat is bij mij ook gebeurd). Dat ligt dan niet aan jou, maar is vaak een gemiste kans voor de werkgever, haha.

Blijf er ook over praten met vrienden of familie. Bijvoorbeeld op verjaardagen of een buurtbarbecue en laat weten dat je werkzoekend bent.. Je kansen worden zo alleen maar vergroot.