Werknemer van de maand: Bernard

"De uitdrukking: 'het een kan niet zonder het ander' geldt hier echt."

Waar werk je?
Ik werk op dit moment bij Empatec voor vier dagen per week. Empatec is een social werkbedrijf en biedt arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast mijn werk bij Empatec ben ik ook werkzaam als bierambassadeur.

Wat voor werk doe je daar?
Ik ben bij Empatec een soort teamleider van het warehouse. Ik ben aangenomen om het warehouse te herinrichten. Veel mensen kennen Empatec misschien alleen van de hovenierswerkzaamheden, maar Empatec doet veel meer! Zo worden er meubelen gemaakt, verschillende metaal producten ontwikkeld en worden er producten voor onder andere Cloetta ingepakt. Met meer dan 1200 medewerkers is Empatec een grote werkgever in Friesland.

Hoe vind jij jouw werk?
Ik vind mijn werk bij Emaptec heel boeiend en uitdagend. Vooral omdat je werkt met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Allemaal hebben ze een andere beperking. De een heeft een arm die niet werkt en een ander bijvoorbeeld een geestelijke beperking. Je krijgt erg veel waardering van de mensen waar je mee werkt, wat mij erg veel voldoening geeft.

Wat vind je het allerleukste aan je werk?
De veelzijdigheid. De uitdrukking: 'het een kan niet zonder het ander' geldt hier echt. Om mijn werk goed uit te kunnen voeren moet ik bijvoorbeeld ook weten hoe de productie werkt. Op dit moment zitten we in de overgang om een besturingssysteem toe te passen waarin werkzaamheden en onderdelen exact worden bijgehouden en verwerkt. De implementatie hiervan is erg lastig. Dit komt vooral door de doelgroep waar je mee werkt. Ik vind het een uitdaging om het dan toch voor elkaar te krijgen op een manier die past bij het bedrijf en de medewerkers.

"Ga iets doen wat je leuk vindt en waar je passie voor hebt."

Hoe ben je bij Jobz-on tercht gekomen?
Via, via eigenlijk. Ik ken Lester, de vestigingsmanager van Zebra Technologies in Heerenveen, via het ijshockey. Ik verzorgde de sponsoring daar en ben zo met hem in contact gekomen. Ik kwam bij Zebra langs voor een gesprek toen ik Manon ontmoette die daar voor Jobz-on aan het werk was. Ik raakte met haar in gesprek. Ik was in gesprek voor eventueel een functie bij Zebra tot Manon met deze functie kwam voor mij. Dit leek mij direct zo leuk en uitdagend dat ik ervoor gegaan ben.

Hoe ervaar jij werken via Jobz-on?
Ik vind dat het heel soepel loopt. Voor een uitzendbureau vind ik dat het goed gaat als je eigenlijk niet merkt dat je via een uitzendbureau werkt. Dat is het geval bij Jobz-on. Alles is goed geregeld! Ik kan mijn uren bijvoorbeeld gewoon via Whatsapp versturen.

Waar houd jij je naast je werk mee bezig?
Ik werk hiernaast als bierambassadeur en ga langs bij brouwerijen en (potentiële) verkooplocaties. Ik had hiervoor een eigen wijnbedrijf en gebruik dit netwerk nu om bier te verkopen. Naast mijn werk ben ik een echte levensgenieter en een natuur- en gevoelsmens. Ik loop graag in de natuur, houd van goed eten, reizen en bevind mij graag in goed gezelschap.

Heb jij nog tips voor mensen die op zoek zijn naar werk?
Ga iets doen wat je leuk vindt en waar je passie voor hebt. Als je iets doet wat je wilt en leuk vindt, dan krijg je er energie van! Ga echt niet iets doen wat je niet leuk vindt, dat kost je zoveel negatieve energie.

Benieuwd naar onze andere werknemers van de maand? Bekijk ze hier.
Ben je op zoek naar een leuke functie? Bekijk dan onze vacatures.