Keek op de week: Week 32

Keek op de week in Komkommertijd………,

Door de Sneekweek en bouwvak zijn we momenteel beland in de komkommertijd. Graag vertellen we jullie hoe die er bij ons aan toe gaat!

Voor de mensen die niet bekend zijn met de term “komkommertijd”. Dit is een aanduiding voor de rustige zomerperiode, waarin er weinig nieuws en weinig handel is.
Het komkommerseizoen was voorheen altijd in de zomer – voor de kwekers een drukke tijd, maar in veel andere vakgebieden was er dan juist niets te doen. Omdat die seizoenen samenvielen, werd komkommertijd meer en meer geassocieerd met het gebrek aan nieuws en activiteiten.

Tijdens de Sneekweek en Skutsjesilen komt dit bij ons op kantoor wel goed uit, want we zijn hier niet vies van een leuk feestje. Onze Sneekers Janet, Helle en Fleur waren dan ook meerdere dagen in de stad te vinden. Maar goed dat de Sneekweek tegenwoordig ook weer gewoon een week is….
Naast het feesten is er deze week ook gewoon weer hard gewerkt. Er zijn weer mooie vacatures bijgekomen en we hebben een mooie campagne van Cnossen live gezet, volgende week komt de campagne van Kooi live. Maar de vakantieperiode is ook een tijd van overdenking. En stellen mensen zich de  vraag: ‘Heb ik het in mijn huidige functie nog naar mijn zin, of ben ik toe aan een nieuwe baan?’ Voor ons het moment om een in gesprek te gaan? Dus voeren op dit moment ook goede gesprekken met mensen die een Jobswitch willen maken. Dus komkommertijd maar nog genoeg te doen.

Vanmiddag is het verzoekmiddag! En scrollen we door spotify!
Om Eelkje alvast in de vakantiesfeer te krijgen heeft Janet speciaal voor haar de zomerhits opgezocht.

Goed weekend.