Werknemer van de maand: Wietze

Waar werk je?
Ik werk bij Kwant Controls in Sneek als assemblage medewerker elektronica. Ik ben hier onderdeel van het productie team. Iedereen in het productie team heeft zijn eigen specialisme en je werkt dan ook veelal zelfstandig. Maar heb je hulp nodig of kom je ergens niet uit, dan helpen we elkaar. Over het algemeen kunnen de meeste medewerkers hier bijna alles maken. Ik zelf maak vooral halffabricaten, maar ik heb bijvoorbeeld ook collega’s die complete units maken. Uiteindelijk zijn we samen verantwoordelijk voor het eindresultaat!

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Dat verschilt, ik werk order gestuurd en niet alle orders zijn hetzelfde. In mijn geval zijn de meeste orders printplaten. Hierbij begin ik met het solderen van de componenten op de printplaat, vervolgens test ik de producten en in sommige gevallen voorzie ik de producten ook van een laagje lak. De orders zijn meestal vijf tot tien stuks, met heel af en toe een keer vijfentwintig stuks.

En wat vind je het leukste aan je werk?
Ja, wat vind ik het leukste aan mijn werk? Ik ben in een vakgebied terecht gekomen waar ik mij erg thuis voel. Eigenlijk vind ik alles van mijn werk en elektronica erg interessant. In deze sector voel ik mij erg thuis. En dat terwijl ik hier per toeval terecht ben gekomen.  

Omdat ik op het Hbo een verkeerde studiekeuze heb gemaakt (informatica), heb ik eigenlijk altijd een grote afstand gehad tot de arbeidsmarkt. Via een grafische cursus kon ik 15 jaar lang aan de slag als DTP ’er, maar op een gegeven moment was daar geen werk meer in te vinden. Toen heb ik mij bij Philips laten omscholen tot operator, maar dat bleek niet goed bij mij te passen. In 2019 besloot ik om daar gewoon een punt achter te zetten en te gaan solliciteren op alles wat mij leuk leek. En zo kwam er een vacature van Kwant Controls voorbij. Helle nodigde mij uit voor een intake en tijdens deze intake zag zij iets in mij. Onder andere mijn dunne vingers, haha. Maar ze zag gewoon kwaliteiten in mij die zij wel bij Kwant Controls vond passen. Direct na het intakegesprek bij Jobz-on ben ik op gesprek gegaan bij Kwant Controls. De teamleider bij Kwant Controls zei vrij snel: “we nemen de gok” en het bleek een schot in de roos te zijn!

Ik heb het ontzettend naar mijn zin! Ik had van te voren nooit verwacht dat ik in de elektronica terecht zou komen. Het leek mij eerst ook niet direct erg interessant, maar zo blijkt maar weer dat je dat pas echt weet als je er in zit.

Vind je ook iets minder leuk?
Heel soms dan kom ik er gewoon niet uit met wat ik moet doen. Bepaalde dingen waar ik niet zo goed in ben zoals het werken met kabeltjes, die dan niet direct lukken. Dat vind ik soms wel lastig. Ik probeer er altijd zelf uit te komen en als ik er niet uit kom dan kan ik altijd hulp krijgen van mijn collega’s.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Het liefst nog steeds hier bij Kwant Controls in deze functie. Ik heb geen ambitie voor een hogere functie en ben tevreden met de plek waar ik nu zit!

Hoe ervaar jij het werken via Jobz-on?
Ik merk daar niet zoveel van, behalve met betrekking tot het financiële gedeelte.

Waar houd jij je naast je werk mee bezig?
Een grote hobby van mij is muziek. Ik heb HiFi apparatuur (goede stereo installatie) waarmee ik van muziek geniet. Zo af en toe ga ik ook naar een concert. Daarnaast heb ik ook weleens muziek geschreven op een website: www.rocklife.nl en ben ik ook mede-oprichter en vrijwilliger geweest bij een lokale omroep in Drachten; SmelneFM. Daar heb ik een eigen radioprogramma gepresenteerd en redactiewerk gedaan. Ja, je kunt toch wel stellen dat muziek mijn passie is.

Verder vind ik het ook heerlijk om films te kijken. Ik heb een lichte voorkeur voor science fiction en fantasy, maar ook voor een actiefilm of comedy ben ik prima te porren.

Heb jij nog tips voor mensen die op zoek zijn naar werk?
Maak veel gebruik van LinkedIn, daar zitten namelijk veel HR managers op. Geef daarnaast duidelijk aan waar je naar op zoek bent. En probeer eens iets waarvan je in eerste instantie misschien wel denkt: ‘dit lukt mij toch niet’. Misschien is het wel een onontdekt talent van je of de functie van je leven! Oriënteer je breed en het allerbelangrijkste is toch wel doen wat je leuk vindt!

Kwant Controls is nog op zoek naar versterking! Benieuwd naar de vacatures? Bekijk ze hier: werkenbijkwantcontrols.nl
Benieuwd naar onze andere werknemers van de maand? Bekijk ze hier.