Werknemer van de maand: Vroni!

"Mijn dagen zien er eigenlijk nooit hetzelfde uit en zijn vaak erg onvoorspelbaar, dat is wat ik het leukste vind aan mijn werk."


Waar werk je?
Sinds september werk ik bij Kinderwoud. Kinderwoud Kinderopvang biedt verschillende vormen van kinderopvang aan. Bij ons kun je terecht voor kinderdagopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang of gastouderopvang.

Wat voor werk doe je daar?
Mijn functie is clustercoördinator. Kinderwoud is verdeeld in 7 verschillende regio’s. Ik ben de coördinator van regio Sneek, Terherne en Suwald.

En hoe ziet het team eruit?
Kinderwoud is een grote organisatie met een paar honderd medewerkers. Mijn team bestaat nu uit ongeveer 45 medewerkers. Samen met de manager en de pedagogisch coach sturen wij 8 locaties met circa 45 pedagogisch medewerkers aan.

Hoe ziet een dag werken er voor jou uit? En wat vind je het leukste aan je werk?
Mijn werkdagen zijn heel divers. Ik ben verantwoordelijk voor de juiste bezetting op de groepen. Ik maak dus roosters, maar houd ook in de gaten hoeveel kinderen er worden aangemeld. Hier horen ook de ziekmeldingen en verlofverzoeken bij. Voor de juiste bezetting, maar ook om voor de juiste match tussen groep en medewerker ben ik aanwezig op locaties en ben ik betrokken bij datgene wat er bij collega’s speelt.
Naast de bezetting borg ik de kwaliteit van onze locaties. Ik zorg ervoor dat de groepsruimtes er goed uitzien en dat alles wordt verantwoord in zo gehete werkplannen.

Verder ondersteun ik de manager administratief, organiseer ik workshops voor op locaties, werk ik aan actuele projecten en ben ik aanspreekpunt voor medewerkers. Mijn dagen zien er eigenlijk nooit hetzelfde uit en zijn vaak erg onvoorspelbaar, dat is wat ik het leukste vind aan mijn werk.

"Ik vind het belangrijk om maatwerk te bieden en ervoor te zorgen dat iedereen op een plek zit waar hij of zij zich gelukkig voelt."

En wat vind je minder leuk?
Ziekmeldingen vind ik minder leuk. Natuurlijk omdat je graag wilt dat iedereen gezond is en kan werken, maar ook omdat het soms zorgt voor veel stress. Een groep kinderen zonder leidster kan natuurlijk niet. Door corona zijn er regelmatig medewerkers die getest moeten worden en tot de uitslag thuis moeten blijven. Hierdoor ben ik veel tijd kwijt om de bezetting op orde te houden en is het soms een hele puzzel om het weer rond te krijgen.

Wat zijn je uitdagingen?
Ik ben heel blij dat ik werk met veel verschillende mensen. Dit blijft uitdagend. Iedere dag heb ik veel contact met medewerkers, maar ook met verschillende externe instanties zoals de gemeente. Ik vind het belangrijk om maatwerk te bieden en ervoor te zorgen dat iedereen op een plek zit waar hij of zij zich gelukkig voelt. Ik heb net een coaching cursus afgerond die mij kan helpen om medewerkers nog beter in hun kwaliteit te zetten.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
De uitdaging die ik nu heb is voorlopig eerst wel genoeg! Ik ben nog maar net begonnen, maar ik voel mij hier erg thuis. Doorontwikkelen vind ik wel erg belangrijk.

Hoe ben je bij Jobz-on terecht gekomen?
Helle van Jobz-on heeft mij benaderd via LinkedIn. De combinatie van mijn commerciële en administratieve achtergrond vond zij passen bij de vacature van Kinderwoud.

Hoe ervaar jij het werken via Jobz-on?
Goed! Ik werk door jullie nu rechtstreeks bij Kinderwoud. Ik heb het contact met Jobz-on als heel prettig ervaren. Ook tijdens de eerste lockdown in maart heb ik regelmatig contact met Helle gehad over de ontwikkelingen. Het contact is altijd laagdrempelig en persoonlijk geweest!

Waar houd jij je naast je werk mee bezig?
Naast mijn werk vind ik het leuk om met vriendinnen spelletjes te spelen en samen lekker te eten met een wijntje erbij. Ik heb familie wonen in Antwerpen en op Terschelling, wanneer het even kan ben ik daar te vinden.

Heb jij nog tips voor mensen die op zoek zijn naar werk?
LinkedIn heeft bij mij een belangrijke rol gespeelt. Zorg ervoor dat je profiel up to date is en dat je aangeeft dat je op zoek bent naar werk. Daarnaast is het ook echt een aanrader om netwerkgesprekken te voeren. Aan het einde van ieder netwerkgesprek vraag ik altijd of degene waarmee ik spreek nog iemand kent waarmee het voor mij nog interessant is om mee te af te spreken. Laat je netwerk weten dat je op zoek bent naar een baan, soms krijg je op die manier al tips voordat een vacature open staat.

Benieuwd naar onze andere werknemers van de maand? Bekijk ze hier.
Ben je op zoek naar een leuke functie? Bekijk dan onze vacatures.