Werknemer van de maand: Vakantietoppers

Femke (21) werkt deze zomer al serveerster bij Van der Valk in Sneek.

Waarom heb je gekozen voor dit werk?
Ik kwam net terug uit het buitenland met een afwijzing van de Hotelschool. Ik wist niet waar ik moest beginnen met solliciteren, zo kwam ik bij Jobz-on terecht. Horeca ervaring had ik helemaal niet, maar dat was bij van der Valk geen probleem. Het leek mij erg leuk om iets nieuws te proberen, om ervaring op te doen, mijn cv uit te breiden en natuurlijk geld te verdienen. Horeca leek mij daarvoor erg geschikt.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Elke dag is anders. Meestal begint mijn dienst met het opstarten voor de lunch of diner. Ik werk vaak overdag van 12:00  tot 21:00 uur, dan begin ik met de lunch en help ik nog bij het diner. Of ik werk vanaf 16:30 uur tot sluit, dan draai ik het hele diner en sluit ik daarna af. Mijn taken variëren van borden aan tafel brengen en drankjes lopen op het terras tot tafels indekken voor het diner.

"Het leukste vind ik de interactie met de gasten en mijn collega’s. Je werkt echt samen en zorgt door middel van teamwork ervoor dat de avond goed verloopt."
Hoe vind je het werk? Wat vind je het allerleukste en is er ook iets wat je niet zo leuk vindt?
Het leukste vind ik de interactie met de gasten en mijn collega’s. Je werkt echt samen en zorgt door middel van teamwork ervoor dat de avond goed verloopt. Het is gewoon ontzettend gezellig! Wat ik minder leuk vind… Daar moet ik echt even over nadenken. Het is fysiek hard werken en dat was wennen in het begin. Vermoeide benen en spierpijn, maar dat is niet erg!

Hoe ben je bij Jobz-on terecht gekomen?
Via, via. Ik kende wat mensen die Manon kende en zij zeiden allemaal: ‘Ga gewoon naar Manon, die kan je helpen met werk!’ Ook had ik nog andere goede verhalen gehoord over Jobz-on, dus zodoende kwam ik bij Jobz-on terecht.

Heb je nog tips voor jongeren die een vakantie of bijbaan zoeken?
Ik heb zelf gemerkt dat geld verdienen echt makkelijker is met leuk werk. Je hebt er dan zin in en de tijd gaat snel. Deze zomer vloog echt voorbij! Mijn tip is dus: zoek iets wat bij je past en hulp van een uitzendbureau kan daar altijd goed bij helpen! Ik vond het namelijk erg fijn om met iemand te overleggen wat ik wel en niet wilde.

 

Dapper Bruijn (18) en Thomas Groothoff (18 en te zien op bovenstaande foto) werken beide deze zomer bij Yme Kuiper. Dapper als containerlosser en Thomas allround. Yme Kuiper is een internationale leverancier in de foodindustrie gevestigd in Heerenveen.

Waarom hebben jullie gekozen voor dit werk?
Dapper: “Ik werkte al een tijd in de horeca en was tijdens de winterstop op zoek naar iets anders. Ik ging zoeken op Indeed, toevallig samen met een vriend. Hij kwam deze bijbaan tegen. Het loon en het feit dat de baan op  oproepbasis is sprongen eruit! Ik had op dat moment een erg onzekere maandplanning i.v.m. ander werk, sport, school en andere verplichtingen. Een baan op oproepbasis kwam voor mij erg goed uit!”

Thomas: “Ik heb voor deze baan gekozen als vakantiewerk. Het werk is dichtbij en het loon sprak mij aan. Ook is er meer te leren dan bij bijvoorbeeld in een supermarkt.”

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit?
Dapper: “Ik wacht eerst af tot er gecommuniceerd wordt via Jobz-on. Zij krijgen de aanvraag voor een container binnen en vragen dan vervolgens containerlossers. De container zit vol met goederen en komt op en gegeven tijdstip aan bij Yme Kuiper. Ik werk vaak ’s morgens en dan begin ik om acht of tien uur ’s morgens. Ik moet eerst een uur fietsen voordat ik er ben, dus dat is wel vroeg opstaan!”

Thomas: “Mijn werktijden verschillen nogal. Het kan zijn dat ik ’s ochtends vroeg moet beginnen, maar ook wel eens in de middag. Meestal draai ik dagen van negen uur, ik werk namelijk niet alleen als containerlosser, maar ook in de productie van Yme Kuiper. Ik kan dan ingedeeld worden op vier verschillende afdelingen: de wasserij, mengerij, het magazijn of laden & lossen bij de containers. Bij elke afdeling zijn er weer verschillende werkzaamheden. Dit maakt dan ook hoe mijn dag er verder uitziet.

Dapper: "Ik doe alleen het laden & lossen bij de containers. Als ik aan kom bij het bedrijf doet iemand voor mij de deur open. Vervolgens kleed ik mij om, doe ik een haarnetje op wegens de hygiëne, ga ik door de hygiëne sluis en stap ik naar binnen. Nog een stukje lopen en dan staat de container al klaar en kan ik beginnen met lossen. Je werkt altijd met zijn tweeën rond de anderhalf tot twee uur aan een container. Het lossen houdt simpelweg in dat je de dozen of zakken van 12,5 tot 25 kg uit de container op de pallets stapelt. Zijn de pallets vol, dan rijd je deze weg. Een blij gevoel als het einde inzicht is van de container hoort er echt bij!”

"Een blij gevoel als het einde inzicht is van de container hoort er echt bij!”
Hoe vinden jullie het werk? Wat vind je het allerleukste en is er ook iets wat je niet zo leuk vindt?
Thomas: “Het leukste van mijn werk bij Yme Kuiper is de diversiteit in taken. Minder leuk vind ik soms dat ik niet zoveel contact heb met mijn collega’s tijdens de werkzaamheden.”

Dapper: “In het begin vond ik het werk erg zwaar, maar het is fijn en ‘gemakkelijk’ geld verdienen. Het werk zelf is niet erg gecompliceerd en als je doorwerkt hoef je daarnaast niet meer naar de sportschool! Minder leuk vind ik het als de zakken erg zwaar zijn, de pallets stuk blijken en als ik mij fysiek niet helemaal goed voel. Dan is de inspanning die bij dit werk hoort wel echt zwaar. Verder vind ik het heel leuk dat je zo makkelijk nieuwe mensen leert kennen! Er zijn vrij veel containerlossers en als je twee of vier uur met iemand moet lossen dan leer je elkaar vanzelf kennen.”

Hoe zijn jullie bij Jobz-on terecht gekomen?
Thomas: “Via Indeed, ik zocht een bijbaantje en kwam zo bij Jobz-on terecht.”

Dapper: “ Een vriend raadde mij ook Indeed en vacature.nl aan, via deze sites kwam ik bij Jobz-on terecht. Ik ben hier direct echt super behandeld. Dit is geen reclamepraatje hoor! De communicatie gaat gewoon erg goed, ze zijn vriendelijk, duidelijk en op tijd. Als je ziek bent wordt er vervanging geregeld en de aanvragen komen zo snel mogelijk binnen.”

Hebben jullie nog tips voor jongeren die een vakantie of bijbaan zoeken?
Dapper: “Mijn advies is echt: wees er op tijd bij. Wees niet lui en doorpakken voor dat vakantiegeld! Het is misschien even wennen, maar kijk ook eens buiten je comfortzone! Een goed loon is gewoon heel erg handig en een baan op oproepbasis al helemaal! Zelf de dagen bepalen wanneer je kan werken is in de vakantie ideaal! Je leert ook gewoon veel op verscheidende vlakken, afhankelijk van de baan die je hebt natuurlijk. Daarnaast leer je ook goed plannen en discipline, nooit verkeerd lijkt mij!"

Thomas: “Mijn tip is echt dat je van alles kunt proberen. Dit is het moment dat je kunt uitzoeken wat je leuk lijkt. Je zit namelijk nergens aan vast en je kunt makkelijk weer wat nieuws vinden.”

Sil, Dempsey, Berkay, Hendrik, Menno, Hylke, Malika, Lior en Sabrin werken deze zomer als vakantiekracht bij Zebra Technologies. Zebra is wereldwijd marktleider op het gebied van barcodeprintsystemen en scanapparatuur. Zebra is een gerenommeerde Amerikaanse multinational met de distributie en reparatie in Heerenveen.

 

Wat voor werk doe je bij Zebra en waarom heb je gekozen voor dit werk?
Berkay: “Ik ben net als voorgaand jaar weer werkzaam als sealer in het magazijn. Omdat ik in de vakantie extra vrije tijd heb die ik nuttig wil gebruiken."

Hylke: “Ik werk op de PTO afdeling (inpakafdeling), dit deed ik vorig jaar ook en beviel mij goed.”

Menno: “Ik werk ook op de afdeling PTO.”

Hendrik: “Ik werk bij Zebra op de afdeling Inbound. Hier komen alle dozen binnen die daarna het magazijn in gaan.”

Lior: "Ik werk bij de afdeling Inbound als magazijnmedewerker. Ik was op zoek naar een zomerbaantje en Zebra is dichtbij mijn huis."

Dempsey: "Ik werk op de configuratie afdeling van Zebra. Ik zorg er samen met andere collega's dat een product met de nieuwste software of hardware op voorraad gaat. Ook passen we daar producten aan naar de wens van de klant. Ik had al eerder bij Zebra gewerkt, ik vind de werksfeer en werkzaamheden erg leuk."

Malika: “Ik hoorde van andere dat Zebra op zoek was naar vakantiekrachten en toen heb ik gesolliciteerd.”

Sabrin: “Ik hoorde een paar jaar geleden dat Zebra vakantiekrachten nodig had en sindsdien ben ik hier elke zomervakantie gaan werken.”

Sil: “Ik sta op de afdeling Picking. Dit is zeg maar het kleine magazijn op de tweede verdieping. Ik pick hier orders. Vrienden van mij deden dit werk al. Zij zeiden dat dit een prima baan is met prima salaris, dus had ik een berichtje gestuurd. En hier zijn we dan haha.”

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?
Hendrik: “Ik start de ene week 's morgens om 6 uur en de andere week met de late dienst om half 3. Dan ontmoet ik mijn andere collega’s en dan vertelt onze teamleider wat de werkzaamheden van de dag zijn. Hierna gaan we aan de slag.”

Sabrin: “Op de afdeling Inboud, waar ik ingedeeld ben, begon ik met de paktafel. Toen ik het systeem wat beter kende ben ik gaan droppen (orders naar de pakkers brengen).”

Berkay: “Erg wisselend. Soms is het erg druk en soms ook heel rustig, het hangt er vanaf hoe groot de order is de binnen komt. De werktijden zijn ook verschillend. De ene week werk ik bijvoorbeeld van 06:00 t/m 14:30 uur en de andere week van 14:30 t/m 23:00 uur.”

Sil: “Ik werk ook in ploegendienst. Mijn werkzaamheden hierbij zijn: order picken, verschillende dingen in het magazijn droppen en als het wat rustiger is taggen.”

Lior: "Mijn werktijden wisselen ook om de week. Elke keer als er een zending binnenkomt, boeken wij deze in."

Menno: “Voor mij ongeveer hetzelfde en je hebt drie keer pauze tijdens je dienst.”

Dempsey: "Mijn werk dag is van 8 tot half 5, waar ik vooral aan de EVM lijn staan. Hier worden werkzaamheden uitgevoerd die 'non-standard' jobz zijn. Oftewel werkzaamheden die niet standaard zijn."

Malika: “Ik werk bij de afdeling Configuratie. Ik was bij verschillende lijnen ingedeeld. Dus heb veel verschillende werkzaamheden gedaan. Ik begon bij stock rotation, hier komen alle beschadigden dozen terecht. Ik werk in de zomer vijf dagen per week van 08:00 tot 16:30 bij Zebra.”
 

“Ik vind het leukste aan het werk dat je erg vrij bent en met leuke collega’s werkt.”
 
Hoe vind je het werk? Wat vind je het allerleukste en is er ook iets wat je niet zo leuk vindt?
Hendrik: “Ik vind het werk leuk, vooral door de gezellige collega’s.”

Berkay: “Erg leuk, je blijft constant bezig. Het sealen van de pallets vind ik het allerleukst.”

Sabrin: “Ik vind het oprecht leuk, anders zou ik ook niet elk jaar terugkomen. Het wisselen van de diensttijden vind ik minder leuk.”

Dempsey: "Het leukste aan mijn werk vind ik dat elke dag anders is. Daarnaast vind ik het leuk dat je je hoofd erbij moet hebben om de werkzaamheden te verrichten."

Lior: "Er is een zeer prettige werksfeer wat ik erg fijn vind. Iedereen kan voor zichzelf bezig en er werken hele aardige mensen. Het leukste vind ik als het druk is, dan zijn we lekker bezig."

Sil: “Ik vind het werk heel chill, want je hebt variatie en ik kan goed met iedereen.”

Hylke: “Ik vind het werk leuk en het allerleukste vind ik de chocomel in de pauze. Soms vind ik het minder leuk om de hele dag te staan.”

Menno: “Ik vind het leukste aan het werk dat je erg vrij bent en met leuke collega’s werkt.”

Hoe ben je bij Jobz-on terecht gekomen?
Berkay: ”Het begon voor mij drie jaar geleden toen een vriend van mij als vakantiekracht ging werken. Hij zei dat Zebra nog op zoek was naar mensen. Ik ging direct solliciteren en zo was ik automatisch in contact gekomen met Jobz-on.

Hylke: “Ik ben ook via vrienden bij Jobz-on en Zebra terecht gekomen.”

Hendrik: “Ik ook door vrienden.”

Sabrin: “Ik ben terecht gekomen bij Jobz-on door mijn nicht. Zij had mij aangeraden om te gaan werken bij Zebra.”

Sil: “Via vrienden kreeg ik het nummer van Jobz-on en ik dacht stuur maar een berichtje.”

Menno: “Via een vriend die mij aanraadde om bij Zebra te gaan werken.”

Malika: “Bij mij vertelde ook een nicht over Jobz-on.”

Dempsey: "Ik woon in Sneek en ben eigenlijk gewoon alle uitzendbureau's afgegaan. Jobz-on was de eerste die een baan voor mij had."

Heb je nog tips voor jongeren die op zoek zijn naar een vakantiebaan of bijbaan?
Hylke: “Probeer werk te vinden dat je leuk vindt.”

Sabrin: “Ja, vooral blijven solliciteren. In de zomerperiode is het vinden van een bijbaantje veel groter, ter opvulling van het huidige personeel dat op vakantie gaat. Wellicht kun je rondvragen bij jouw vriendenkring en/of familie.”

Hendrik: “Kijken of Jobz-on wat voor je kan regelen.”

Dempsey: "Als tip zou ik graag willen meegeven: zet de Xbox of Playstation pas aan wanneer je zoveel mogelijk gesolliciteerd hebt. En probeer optijd werk te vinden."

Berkay: “Ja, zoek werk dat bij je past.”

Menno: “Als je op zoek gaat naar een vakantiebaan moet je goed kijken of je het werk wel leuk vindt. En erg belangrijk is een goede sfeer, genoeg uren en welke tijden je moet werken.”

 

Ben je ook op zoek naar een bijbaan of werk voor in de vakanties? Neem dan contact met ons op.