Werknemer van de maand: Renco

"Het leukste vind ik om bezig te zijn met het team, de mensen te helpen en te ondersteunen."

Waar werk je?
Ik werk bij Zebra Technologies in Hereenveen.

Wat voor werk doe je daar?
Ik ben teamleider op de afdeling Circulair Economy. Deze afdeling is onderdeel van de Repair afdeling, waar in totaal 40 medewerkers werken. Op dit moment bestaat het team waar ik leiding aan geef, uit twaalf medewerkers. Een gevarieerd team van jong, oud, man en vrouw.

Hoe ziet een dag werken er voor jou uit? En wat vind je het leukste aan je werk?
Elke dag is anders, dat maakt het werk ook zo leuk. Vaste werkzaamheden zijn het maken van de dag- en/of weekplanning en het contact met verschillende collega's in binnen- en buitenland over lopende en nieuwe projecten. Ook fungeer ik als eerste aanspreekpunt voor het team, dus help ik bij (technische) vragen en rapporteer ik naar verschillende collega's over de status van de lopende projecten. Het leukste vind ik om bezig te zijn met het team, de mensen te helpen en te ondersteunen. Samen kijken hoe we dingen kunnen verbeteren en waar nog kansen en mogelijkheden zitten. Samen werken aan de doelen en targets en daarbij de successen als team vieren.

En wat vind je minder leuk?
Ik ben nog maar drie maanden aan de slag bij Zebra. Dingen die ik niet leuk vind ben ik nog niet tegengekomen. Alles is nog relatief nieuw en daardoor nog een leuke uitdaging op zich.

Wat zijn je uitdagingen?
Naast dat ik de materie mij eigen moest maken- dit is nog steeds het geval bij bepaalde dingen -is de afdeling relatief nieuw (ongeveer een jaar oud) en groeit snel. We voeren dus ook snel veranderingen door om meer structuur aan te brengen, processen te optimaliseren en verbeteringen door te voeren. Ondanks dat, moet ik rekening houden met de mensen die op een bepaalde manier gewend zijn te werken. Kortom in de juiste balans en als team er een goed/optimaal presterende afdeling van maken.

"Mijn uitdaging is het vinden van de juiste balans op de afdeling. Balans tussen het proces optimaliseren en de structuur van het team waarborgen."

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Ik hoop nog altijd bij Zebra werkzaam te zijn op dezelfde afdeling. Dan met inmiddels een vast team met ervaren technici, in een doorontwikkelde, optimaal presterende afdeling. Als alles gaat volgens verwachting zijn we tegen die tijd gegroeid en werken we aan (grotere) projecten.

Hoe ben je bij Jobz-on terecht gekomen?
Jobz-on verzorgt de werving en selectie voor de vacatures van Zebra. Zo verliep het contact voor mijn functie ook via Jobz-on.

Hoe ervaar jij het werken via Jobz-on?
Ik ben direct in dienst gekomen bij Zebra en heb dus niet voor Jobz-on gewerkt. Wel heb ik in de periode dat ik in de sollicitatieprocedure zat, veel contact gehad met Manon. Dat was erg fijn contact, snel, laagdrempelig en een plezierige manier van communiceren.

Waar houd jij je naast je werk mee bezig?
Ik heb een gezin met 3 kinderen. In ‘normalere tijden’ gaan we graag naar pretparken en doen we veel uitjes in de weekenden. Daarnaast ben ik altijd al met PC’s en automatisering bezig, ik programmeer als hobby vaak en ben bezig met het automatiseren van onze woning.
 
Benieuwd naar onze andere werknemers van de maand? Bekijk ze hier.
Enthousiast geworden over het werken bij Zebra Technologies? Ze zijn nog op zoek naar medewerkers! Bekijk alle openstaande vacatures via: werkenbijzebra.nl