Werknemer van de maand: Patrick

"Ik weet nooit hoe de dag gaat verlopen en wat voor producten we allemaal krijgen."

Waar werk je?
Ik ben werkzaam bij Hoekstra Transport in Sneek sinds juli 2020.

Wat voor werk doe je daar?
Mijn functie is loodsmedewerker. Samen met het team los ik alle vrachtwagens die binnenkomen. Wanneer alles binnen is gaan wij het wagenpark weer laden. De inhoud van de vrachtwagens is erg uiteenlopend denk aan; planken van 6 meter voor een schutting, maar ook een glazendouchewand en tuinsets.

Hoe ziet het team eruit?
Het team bestaat vrijwel alleen uit jonge jongens, waarbij iedereen elkaar altijd zoveel mogelijk helpt om er voor te zorgen dat alle vrachtwagens weer op tijd geladen zijn. Ook hebben we binnen het bedrijf nog drie medewerkers die mensen opleiden. Deze medewerkers leggen onder andere uit hoe je het meest efficiënt een wagen laadt, zodat de chauffeur gemakkelijk bij zijn producten kan komen.

Hoe ziet een dag werken er voor jou uit? En wat vind je het leukste aan je werk?
Voor mij is het elke werkdag weer een verrassing wat er komen gaat. Een werkdag start altijd met het lossen van de wagens en het neerzetten van alle pallets in de juiste postcodevakken. Hiermee creëer je overzicht en kun je tijdens het laden alles gemakkelijk terugvinden. Wanneer dit allemaal klaar is, wordt er vanaf de planning een lijst naar onze telefoon doorgestuurd met alle wagens die geladen moeten worden. Hierop kunnen wij een wagen openen en alvast bekijken wat de chauffeur allemaal mee krijgt. Je kunt je dan voorbereiden en bekijken of er ook bijzonderheden zijn.

Het allerleukste aan mijn werk is de afwisseling. Ik weet nooit hoe de dag gaat verlopen en wat voor producten we allemaal krijgen. Ook het team waar in ik werk is erg leuk en hecht, waardoor we veel lol op het werk hebben. Maar als het erop aankomt wil iedereen elkaar ook helpen! Hierdoor zijn we weleens vroeger klaar, dat is dan heel fijn.

En wat vind je minder leuk?
Ja, dat vind ik altijd een lastige vraag. Natuurlijk heb je wel minder leuke dingen in dit werk. Maar wat er ook gebeurt, altijd door blijven gaan en dan lukt het vanzelf een keer. Dus eigenlijk is er niets wat ik minder leuk vind aan dit werk.

"Zo snel als ze je hier helpen, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt."

Wat zijn je uitdagingen?
Dat je nooit weet wat je te wachten staat. Je moet op alles voorbereid zijn en snel kunnen schakelen. Wat je natuurlijk ook heel scherp houdt. En dat je, hoe vervelend het ook is, je niet op moet geven maar doorzet. Vaak lukt het dan wel en dan weet je direct voor de volgende keer dat je het soms iets anders aan moet pakken.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Ik hoop dat ik dan nog steeds bij Hoekstra werk, want ik heb het daar super naar mij zin! Ik vind het nachtwerk ook heerlijk, want ik ben geen ochtendmens. En in dit bedrijf laten ze je echt thuis voelen. Ook al werk je er net, je hoort direct bij de club.

Hoe ben je bij Jobz-on terecht gekomen?
Ik ben bij Jobz-on terecht gekomen door een vacature bij Hoekstra. Ik ben zeker tevreden over Jobz-on. Je wordt heel hartelijk ontvangen en bij alle onduidelijkheden krijg ik gelijk antwoord of wordt er gekeken naar een oplossing.

Hoe ervaar jij het werken via Jobz-on?
Ja zeer aangenaam. Ik heb in het verleden voor meerdere uitzendbureaus gewerkt en vind deze dan toch echt een van de betere. Zo snel als ze je hier helpen, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.

Waar houd jij je naast je werk mee bezig?
Naast het werk mag ik graag een hengeltje uitgooien en lekker van de natuur genieten. Ook vind ik wandelen heel leuk en dit doe ik dan ook geregeld.

Heb jij nog tips voor mensen die op zoek zijn naar werk?
Mijn tip is; wees niet te lui om iets te doen. Je kunt alles, als je maar wilt! En als het even niet lukt, laat het dan voor 5 minuten met rust en probeer het dan nogmaals. Wil het dan nog steeds niet? Vraag de eerste persoon die voorbijrijdt en misschien kan die je helpen.

Benieuwd naar onze andere werknemers van de maand? Bekijk ze hier.
Ben je op zoek naar een leuke functie? Bekijk dan onze vacatures.