Werknemer van de maand: Jakob

Waar werk je?
Ik werk bij KBC in Scharnegoutum. KBC is een keuken, sanitair en vloeren specialist, gericht op kwaliteit.
Wat voor werk doe je daar?
Ik werk als bezorger. Ik bezorg de keukens, badkamers en al het toebehoren. Ik werk tijdens het bezorgen samen met een collega, omdat de zware producten vaak niet alleen te tillen zijn.

Hoe vind jij jouw werk?
Ik vind het leuk werk. Je komt overal en ik heb niet alleen met klanten, maar ook met collega’s te maken. Deze diversiteit vind ik erg leuk. Geen dag is hetzelfde, want je komt elke keer weer iemand anders tegen.

De ene keer breng je bij een appartement op 4 hoog een badkamer langs en de andere keer weer een keuken in een nieuwbouwwijk. Als je aanbelt weet je niet wie er achter de deur staat, dat is elke keer weer een verrassing. Dat vind ik toch wel het allerleukste.

Daarnaast vind ik KBC ook een erg fijne werkgever. Ik heb leuke collega’s en iedereen is gelijk aan elkaar.  De zin: ‘doe maar gewoon’, past goed bij KBC. Ook werd ik direct goed opgenomen in het team en waren er geen vooroordelen over mijn leeftijd. Ik ben natuurlijk iets ‘ouder’, maar daar heb ik ze hier bij KBC geen moment over gehoord.

Hoe ben je bij Jobz-on terecht gekomen?
Via Facebook. Ik zag de vacature voorbij komen en heb gereageerd. Ik heb de papieren niet, maar wel veel ervaring door onder andere voorgaande werkgevers in de witgoed.

Hoe ervaar jij het werken via Jobz-on?
Ja, in principe heb ik eigenlijk niet zoveel met Jobz-on te maken. Natuurlijk ontvang ik mijn salaris via Jobz-on, maar verder heb ik weinig contact. Eigenlijk is dat heel goed, want als je veel contact zou hebben is er vaak wat aan de hand. En als ik eens een vraag heb dan kan ik altijd bellen.
 

Waar houd jij je naast je werk mee bezig?
Ik sport veel. Eigenlijk heb ik dat altijd gedaan. Vroeger speelde ik veel korfbal en nu begeleid ik een korfbalteam. Daarnaast rijd ik motor. Dit rijbewijs heb ik pas op mijn 49ste behaald. Ik had er wel al eens vaker over nagedacht, maar heb pas later echt de stap gezet.

Heb jij nog tips voor mensen die op zoek zijn naar werk?
Het enige wat ik kan bedenken is blijven solliciteren, niet stil vallen of bij de pakken neer gaan zitten.
KBC is nog op zoek naar versterking! Benieuwd naar de vacatures? Bekijk ze hier: werkenbijkbc.nl

Benieuwd naar onze andere werknemers van de maand? Bekijk ze hier.