Kansberoepen: Operator

Het UWV heeft uitgezocht welke beroepen op dit moment een goede baankans en baangarantie bieden. Vanuit Jobz-on zullen wij regelmatig deze “kansberoepen” uitlichten en actualiteiten hierover onder de aandacht brengen. Deze keer het beroep van operator!

Duidelijk is dat overal personeel gezocht wordt. Zo staan er op dit moment in Friesland ruim 400 vacatures voor operator open. Het beroep van operator is dan ook een van de ongeveer 140 beroepen die aangemerkt zijn als “kansberoep”.

Met zijn allen kopen wij de laatste jaren steeds meer producten die allemaal gemaakt moeten worden. Hierdoor groeien bedrijven snel en is de maakindustrie booming in Nederland en vooral Friesland!

"Als operator maak je mooie producten en heb jij een hele verantwoordelijke baan".

Veel producten, zoals voedingsmiddelen, glas of scanners/mobile devices worden machinaal gemaakt en overal in fabrieken staan nu productielijnen met machines te draaien. Om te zorgen dat deze continu blijven lopen zijn wij op zoek naar toppers die de machines bedienen, de producten controleren en storingen oplossen, oftewel de (machine-)operators.

Als operator maak je mooie producten en heb jij een hele verantwoordelijke baan. Omdat er veel vraag is naar producten werken operators vaak in ploegendienst.  Het werken in ploegendienst betekend vaak dat je vroeg moet beginnen en in de middag vrij bent, of dat je juist pas in de middag begint. Het werken in ploegen geeft hierdoor een vorm van “vrijheid” en “flexibiliteit”. De invulling van je week is elke week verschillend ;-)

En dit alles wordt ook nog beloond met een extra ploegentoeslag!
Vanwege de vraag naar operators heb je niet alleen baangarantie, maar ook keuze tussen tientallen banen als operator. Ben je inmiddels net zo enthousiast als ons? Neem dan contact op met Jantsje via 0686819130 of via volgende link: contact.

Zien welke operatorvacatures nu open staan? Neem een kijkje op onze website: operator vacatures.