Thuiswerken: zo creëer jij een fijne thuiswerkplek!

De maatregelen worden met de week scherper en thuiswerken lijkt eerder de norm dan een uitzondering op de regel. Waarschijnlijk moeten we het thuiswerken nog even volhouden. Klinkt vervelend, maar laten we er het beste van maken. Wij delen graag een aantal tips voor het thuiswerken. Zo creëer jij een fijne thuiswerkplek!

De thuiswerkplek
Niets is zo belangrijk als de plek waar jij je laptop openklapt en je werkdag start. Het klinkt verleidelijk om je laptop open te klappen aan de keukentafel. We raden je aan om achter een bureau te gaan zitten. Zorg voor een groot, ruim oppervlak zodat jij alle benodigdheden om je heen kunt verzamelen. Laat je bureau aan het eind van de dag wel opgeruimd achter. Ga daarbij voor een ergonomische bureaustoel, zo kun je rug- en nekklachten voorkomen. Mocht je deze niet hebben kun je deze misschien van je werk mee naar huis nemen.

De omgeving
Wanneer je dan achter je bureau zit, is het van belang dat je de omgeving aanpast aan jouw werkzaamheden. Zorg voor een productieve werkplek. Deze creëer je door rust en stilte, door je af te zonderen van je huisgenoten en door je te omringen met lichte muren. Schuif de gordijnen zover mogelijk open en laat het daglicht binnen. Zo kun je je beter concentreren en val je in de avond sneller in slaap. Op zoek naar nog meer kalmte? Zet dan wat planten neer. Die zuiveren de lucht, stimuleren de leefbaarheid van je interieur en daarnaast zorgen ze voor gezelligheid.

De accessoires
Om je thuiswerkdag nog beter door te komen, zijn accessoires onmisbaar. Naast een ergonomische bureaustoel, kan ook een laptopverhoging ervoor zorgen dat je een juiste houding aanneemt. Wil je productiever zijn? Kies dan voor een noise canceling koptelefoon. Deze helpt je af te zonderen van je omgeving. Zo kun je ongestoord en geconcentreerd werken en luister je ondertussen naar rustgevende (of opbeurenden) muziek. Een deskplanner kan je helpen om al je werkzaamheden overzichtelijk op papier te zetten. Liever een digitale versie? Dan raden we To Do van Microsoft aan. Zet al je taken in een lijst en afvinken maar!

Extra tips voor een fijne thuiswerkplek
Wil je je extra fijn voelen op je thuiswerkplek? Verander dan regelmatig van werkhouding en wissel het soort werk af. Neem tussendoor pauzes. Een voordeel van thuiswerken is namelijk dat je in je pauze een wasje kunt draaien of de hond kunt uitlaten. Tot slot: laat die vrijmibo’s gewoon doorgaan en spreek elkaar online. Want naast werk mag plezier ook zeker niet ontbreken in deze gekke tijd!

Heb je na het doornemen van bovenstaande tips nog vragen over thuiswerken of ben je op zoek naar een (nieuwe) baan? Neem dan gerust contact op. Wij helpen je graag!

Bronnen:
https://d20rip5b8tht43.cloudfront.net/app/uploads/2020/04/THUISWERKEN-defv5-2.pdf
https://timemanagement.nl/thuiswerken-vanwege-corona/
https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/artikel/5086436/dit-heb-je-nodig-voor-een-fijne-thuiswerkplek-eigen-huis-en-tuin